Yorokobi: Alles over onze shiba's

 

Wie zijn wij?

Ik ben Joyce Nijmeijer en in het verleden waren mijn ex en ik twee mensen met één passie. Het is alweer een aantal jaren dat wij ons sterk verbonden voelen met de shiba. De shiba heeft ons gefascineerd in al zijn facetten en doen besluiten om onze eigen kennel te beginnen. Op onze wijze wilden wij deelnemen aan de ontwikkelingen van de shiba.

Wij kwamen in aanraking met de shiba toen we samen alle rassen langs gingen om een ras te zoeken waar wij ons aan verbonden voelen. Van groot tot klein, van langhaar tot korthaar we hebben ze allemaal wel gezien of besproken. Maar steeds kwamen we weer terug bij de shiba.

Toendertijd een ralatief onbekend ras, maar toch was er informatie te vinden om ons er wat meer in te verdiepen. Na een bezoek aan een fokker viel voor ons alles op zijn plaats. Wij wilden graag een shiba en waren ook verheugd dat we dat ook konden realiseren. 

Dit was het begin van een nieuwe fase in ons leven. Wat uitgelopen is tot een hobby, waar we veel tijd en energie aan hebben besteed, met alle voldoening. Nu mijn ex en ik uit elkaar zijn heeft dit tot wat aanpassingen geleid in de kennel. Ik  heb besloten om zelf nog door te gaan maar door de vele veranderingen in mijn prive leven en het ouder worden van de honden zal er nog maar zeer beperkt gefokt gaan worden. Misschien dat dit in de toekomst nog veranderd.

Belangrijk vind ik dat het een uniek ras blijft met al zijn kenmerkende eigenschappen. Naast de optimale ontwikkeling van het ras staat het karakter van de shiba centraal in mijn visie.
  

 


 Joyce Nijmeijer

Havikstraat 22

3362 EE Sliedrecht

Contact: yorokobi.shiba@gmail.com